Translate

Sunday, July 29, 2012

Demokrattisrettigheter er ikke en gift som individuelle kan gis eller ikke


Ett land for et folk er det som garanterer sikkerhet, rett til liv, rettferdighet, borgerskaps rett og plikt, å leve i frihet, rettssikkerhet og innbyggernes kollektiv trygghet. Allikevel 21 har gått siden Etiopia ikke er et land hvor sin innbyggere lever i frihet og trygghet. Det nåværende regimet som overtok makten fra det tidligere militær diktator driver en politikk basert på etnisk tilhørighet og er opptatt av makt ved å kontrollere landets økonomi, og er ute etter sin egen etnisk gruppe interesser.
Det autoritære regimet er ikke bare ansvarlig for de grove brudd på menneskerettighetene men også er det ansvarlig for å fremføre en politikk som vil medføre landets splittelse. For å nå målet sitt knebler regimet en hver kritikk rettet mot det. Regimet respekterer ikke sin egen grunnlov, som egentlig tillater ubegrenset ytringsfrihet, frihet til å organisere seg selv og fremme folkets sin interesse men i virkeligheten slår hardt ned på de frivillige organisasjonene, uavhengige pressene, menneskerettighetsaktivistene, og andre uskyldige borgere som opererer seg etter hva som er nedfelt i grunnloven. Mange har sittet bak låste dører i årevis uten lov og dom, andre er på flukt til hvor de får beskyttelse.
I 2005 utnyttet innbyggerne den smale demokratiske åpeningen for å organisere seg og gi stemmene på de som de trodde ville frembringe godt styr og demokrati dermed tapte regimet for opposisjonen. Allikevel etter at deler av resultatet ble offentliggjort måtte Zenawi stoppe opptellingen av stemmene i resten av landet. Deretter valgfusk og trussel ble satt inn i systemet for å reversere resultatet i sitt favør. Regimet var ikke bare fornøyd med dette og hadde godt planlagt for å ta hevn mot tapet ved valget. Derfor, de som protesterte på fredeligvis mot valgfusket ble massakrert i hundreviss på daglys i Addis Ababa og andre steder i landet, og mange tusener Etiopiere ble arrestert uten lov og dom, noe som er kjent i hele verden.
Verdens samfunn og de menneskerettigheters organisasjoner er vitner for de alvorlige og kriminelle handlingene begått av regimet mot Etiopiere. Siden 2005 har regimet forsterket sitt sikkerhetsapparat som truer, kidnapper, dreper, fordriver og nekter de offentlige tjenestene. I den innskrenkende valgatmosfære hevdet regimet for å ha vunnet 99.6 % av stemmene ved valget 5 år senere i mai 2010.
For å kunne kneble de som reiser grunnleggende spørsmål om rettigheter og i kjølvannet av den folkelige bevegelse som førte til å avsette mangeårige diktatorer i Nord Afrika så har regimet vedtok flere lover blant annet anti-terrorlovgivning. Den anti-terrorloven ble brukt mot menneskerettigheter aktivister, opposisjonelle, og journalistene så fikk regimet dømt mange av dem fra 8 år i fengsel til livsdom og dødsdom. I den 21 hundreår er Etiopia blitt et land hvor de frihets forkjempere tortureres, fengsles uten lov og dom, massakres, fordrives og trakasseres for å ha tilhørt noen etniske grupper. En av metodene regimet bruker for at innbyggerne ikke skal ha med seg om hva som skjer i landet er å blokkere alle uavhengige informasjonskilder slik at folk hører bare hva regime sier. Derfor er det kun en TV for over, kun en radio og to aviser som printes i to språk for over 90 millioner Etiopiere. Dermed blir Etiopiere tvunget til å leve under mørkelagt situasjon i den internett tiden uten noen andre alternativer informasjonskilder.
I de vestlige demokratiser landene får vi lov til å organisere og uttrykke vore meninger uten noen trusler eller straffer men samtidig støtter disse samme landene blant de verste diktatorer i tredje verden gjennom bistand, som blir brukt for undertrykkelsesmål.
I tillegg til det ser de bort når det begås grove menneskerettighetsbrudd, og den bistanden de gir bort på de fattige navnes brukes for å blokkere alternative medier, og de prioriterer deres politikk framfor demokrati og menneskerettigheter.
Demokratiske rettighetene er de man er født med og ingen andre tilbys dem til noen andre.
Derfor ber vi de demokratiske landene om å jobbe for demokrati og menneskerettigheter isteden å forsterke diktatorer.

No comments:

Post a Comment